210.7790222 | 210.7797051 | info@sefeaa.gr
  • Σύνδεση
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Αρχική
  • Δημοσιεύσεις
    • Επικαιρότητα
    • Ενδιαφέροντα Άρθρα
    • Απόψεις – Συνεντεύξεις
  • Περιοχή μελών
    • Νόμοι & Π.Δ
    • Διαταγές
    • Μελέτες
    • Downloads
  • Υπηρεσίες
    • Εγγραφή νέου μέλους Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.
    • Συχνές Ερωτήσεις
  • Media
    • Photo Gallery
    • Video Gallery
  • About us
    • Ο Θεσμός – Ιστορία
    • Διοικητικό Συμβούλιο
    • Επικοινωνία
No Result
View All Result
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
No Result
View All Result

Συνέντευξη προέδρου ΣΕΦΕΑΑ στον Ελεύθερο Τύπο (2002)

Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. από Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.
31/12/2001
στο Μόνιμα άρθρα
0
0
Κοινοποιήσεις
2
Προβολές
Share on FacebookShare on Twitter

1. Ηγείσθε εδώ και ένα χρόνο περίπου του συνδικαλιστικού οργάνου των Ειδικών Φρουρών. Τι είναι εκείνο που σας ώθησε σε αυτήν σας την επιλογή;

Από την ίδρυση του θεσμού και για δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι η προχειρότητα της δημιουργίας του ήταν προφανής και έκδηλη, είχαμε περιέλθει σε τέλμα και στασιμότητα χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο σε κανέναν τομέα που αφορούσε το εργασιακό μας μέλλον.

 

Η ίδρυση και οργάνωση ενός σύγχρονου συνδικαλιστικού φορέα εμφανίζονταν περισσότερο από ποτέ επιτακτική.

Προσωπικά είχα εξαρχής την συναίσθηση ότι η θέση του Προέδρου σε ένα τόσο νευραλγικό και απαιτητικό συνδικαλιστικό φορέα, θα ήταν επώδυνη και θα απαιτούσε θυσίες με δεδομένο ακόμη και το γεγονός της πίεσης των συναδέλφων για άμεση επίλυση των προβλημάτων που είχαν σωρευτεί λόγω της αδράνειας των αρμόδιων οργάνων. Η επιλογή όμως, ήταν των συναδέλφων μου, που με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες, σύμφωνα με το καταστατικό της Οργάνωσης, με πρότειναν για τη συγκεκριμένη θέση, εγώ αποδέχθηκα την ευθύνη και τελικώς εξελέγην.

Δουλέψαμε από μηδενικής βάσεως, ιεραρχώντας τις ανάγκες μας σε πλαίσια σοβαρά, αξιόπιστα και τεκμηριωμένα, προβάλλοντας συνάμα τις αντίστοιχες ρεαλιστικές προτάσεις με σκοπό την κατοχύρωση δυστυχώς πολλές φορές αυτονόητων για άλλους, δικαιωμάτων μας.

Βάλαμε στόχους και ορίσαμε στρατηγική.

2. Ποιοι λοιπόν είναι οι στόχοι σας?

Βασικός στόχος της δράσης μας είναι η πλήρης εργασιακή αποκατάστασή μας.

Ειδικότερα, η άμεση τροποποίηση της διάταξης που μας εξαναγκάζει σε πενταετή, δυνητικώς ανανεούμενη θητεία. Είναι απαράδεκτο, αστυνομικά όργανα να λειτουργούν κάτω από το άγχος και την ομηρία ενός επισφαλούς εργασιακού μέλλοντος.

Τρία χρόνια τώρα, οι Ειδικοί Φρουροί ταλαιπωρούμαστε στις ουρές των διαδρόμων του Ι.Κ.Α. κουβαλώντας τις ιδιαιτερότητες του να εργάζεσαι μέρα- νύχτα σε τόσο δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Ο στόχος προκύπτει εύλογα: Άμεση αλλαγή ασφαλιστικού φορέα και μεταπήδηση σε εκείνον του Δημοσίου.

Είμαστε οι μόνοι υπάλληλοι και δη της ελληνικής αστυνομίας, που δεν εξελισσόμαστε μισθολογικά, απαιτώντας την πλήρη απόδοση των οικονομικών μας δικαιωμάτων. Δεν αποτελεί πλέον στόχο για εμάς η καταβολή της νυχτερινής αποζημίωσης, αφού με την απειλή μαζικών κινητοποιήσεων, στις οποίες ζητήσαμε και την συμπαράσταση των συναδέλφων μας συνοριακών φυλάκων, και το ενδεχόμενο της καθόδου χιλιάδων ένστολων της ΕΛ.ΑΣ., αποφασίστηκε εν μια νυκτί η καταβολή του επιδόματος αυτού και μάλιστα αναδρομικά με την σχετική δημόσια ανακοίνωση (Δελτίο Τύπου της 29-05-2002) του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Ελπίζω, τις ημέρες δημοσίευσης της παρούσας συνέντευξης, να έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής συνολικά των δικαιουμένων νυχτερινών.

3. Τι προσδοκάτε και σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα αιτήματά σας;

Μετά το δελτίο τύπου του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως της 29-05-2002 είδαμε να γίνονται κάποια βήματα στην κατεύθυνση εκείνη, που είχαμε επισημάνει με τα αλλεπάλληλα διαβήματά μας προς την φυσική και πολιτική ηγεσία μας.

Γνωρίζω την ύπαρξη σχεδίου νόμου που επιλαμβάνεται σε θέματα καθαρά θεσμικά. Βασική ρύθμιση αποτελεί η κατάργηση της πενταετούς ανανεούμενης θητείας με την καθιέρωση όσων ειδικών φρουρών θα συμπληρώνουν πέντε έτη υπηρεσίας, ως μόνιμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Μόνη απαραίτητη προϋπόθεση θα αποτελεί η βούληση ενός εκάστου συναδέλφου σε συνδυασμό με την καθιέρωση ενός συστήματος αξιολόγησης, δηλαδή την συμπλήρωση ενός αντικειμενικού και αξιόπιστου τεστ επάρκειας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ένταξή του ως μόνιμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, προβλέπει την αλλαγή ασφαλιστικού φορέα και ένταξή μας πλέον στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση του Δημοσίου. Ως προς την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, έγινε αντιληπτό ότι δεν έχουμε την «πολυτέλεια» να παραμείνουμε στο Ι.Κ.Α. ούτε μία ημέρα παραπάνω, όποτε και η ρύθμιση προβλέπει αλλαγή και υπαγωγή ιατροφαρμακευτικά στο Δημόσιο, από την ημέρα της ψηφίσεώς της.

Κατά την άποψή μου, με τα ως άνω νέα δεδομένα, τοποθετούνται νέες, υγιείς βάσεις οικοδόμησης του θεσμού που θα μας δώσει την άνεση να επισημάνουμε και να επιληφθούμε των περαιτέρω προβλημάτων του κλάδου.

4. Πώς θα αντιμετωπίσετε ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη των αιτημάτων σας;

Η φύση των αιτημάτων μας, μας καθιστά απόλυτους σε ότι αφορά την επίλυσή τους. Το ΣΕΦΕΑΑ σήμερα και έτσι όπως είναι οργανωμένο μπορεί άμεσα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη, με το όπλο που κατέχουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς και είναι η αγωνιστική δράση και κινητοποίηση των μελών του. Στα θέματα που έχουν συζητηθεί και είχαμε δημόσιες δεσμεύσεις δεν επανερχόμαστε σε επίπεδο διαπραγμάτευσης. Περιμένουμε απλώς την άμεση υλοποίηση κατά το τεθέν χρονοδιάγραμμα. Ελπίζω ότι η προηγούμενη εμπειρία της ομόθυμης συστράτευσης των συναδέλφων στο κάλεσμα του ΣΕΦΕΑΑ αποτελεί κοινή συνείδηση, ικανή να βεβαιώσει την σοβαρότητα των προθέσεων και κινήσεών μας. Θεωρήστε ως δεδομένο πως μια παρόμοια κίνηση του οργάνου θα βρει την ίδια και μεγαλύτερη ανταπόκριση.

5. Πώς αντιλαμβάνεστε τον Συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας;

Πεποίθησή μου και πιστεύω στοιχείο της σύγχρονης συνδικαλιστικής δράσης αποτελεί η ακομμάτιστη, χωρίς αγκυλώσεις και εξαρτήσεις προώθηση των αιτημάτων ενός εκάστου συνδικαλιστικού οργάνου. Σε αυτή την κατεύθυνση δεν προέκυψε για το ΣΕΦΕΑΑ κομματικό στίγμα και δεν θα επιτρέψουμε την τοποθέτηση κομματικής ταμπέλας αποτελώντας πρώτιστο μέλημα για εμάς το συμφέρον και μόνο των συναδέλφων μας.

Άλλωστε η αξιολόγηση και πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών δεν έγινε με κομματικά κριτήρια, τακτική που μέχρι πριν λίγα χρόνια εφαρμόζονταν, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. να έχει προσληφθεί, όπως είναι ευρέως γνωστό με κομματικό και ρουσφετολογικό τρόπο. Το μόνο κριτήριο της ποιότητας και της αντικειμενικής αξιολόγησης είναι εκείνο που δημιουργεί την διαφορά και την άποψη ότι οι Ειδικοί Φρουροί αποτελούν επίλεκτο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. Όσοι λοιπόν προσπαθούν να μας καταλογίσουν αναξιοκρατία καλύπτουν δικές τους ατέλειες και αδυναμίες.

Εμείς δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις υγιούς συνδικαλιστικής δράσης, με προσωπική μου προσδοκία και όραμα κάποτε ο συνδικαλισμός στην ΕΛ.ΑΣ. να εκπροσωπείται από ενιαίο συνδικαλιστικό όργανο κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Δεν νοείται συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί ανθρώπους που εργάζονται στον ίδιο χώρο να βάλει και να επιβιώνει σε βάρος άλλου όμορου συνδικαλιστικού οργάνου. Αποτελεί αν μη τι άλλο «συνδικαλιστική» απρέπεια.

6. Είστε ικανοποιημένοι από το ισχύον πρόγραμμα εκπαίδευσης των Ε. Φ. ;

Δυστυχώς, μέχρι τώρα βλέπω το θέμα εκπαίδευση να αντιμετωπίζεται ως πάρεργο για την ΕΛ.ΑΣ. και όχι ως βάση για την μετέπειτα υπηρεσιακή δραστηριότητα των στελεχών της. Χαρακτηριστικό των ειδικών φρουρών, λόγω και της προεκπαιδευσής τους στις τάξεις του Στρατού (ειδικές δυνάμεις) είναι ένας αρκετά αξιόλογος βαθμός επιχειρησιακής ετοιμότητας. Αυτό όμως δεν αρκεί. Πρέπει να συμπληρωθεί από ένα σοβαρό, ουσιώδες, σύγχρονο, διαρκές πρόγραμμα εκπαίδευσης ώστε να εξασφαλίσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, που μένει αναξιοποίητο. Στην παρούσα φάση εκτελείται πρόγραμμα επανεκπαίδευσης, το οποίο προσδοκούμε να παγιωθεί και να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν συμφωνώ η εκπαίδευση να έχει χαρακτήρα ακαδημαϊκό, όπως εφαρμόζεται σήμερα στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ, ως προέκταση της λυκειακής επιμόρφωσης και μόνο. Τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης εγκληματικότητας απαιτούν πολυδιάστατη, σύγχρονη και δυναμική εκπαίδευση.

7. Με ποιο τρόπο προβάλλετε την δουλειά σας;

Η μέχρι τώρα προσπάθειά μας στο να είμαστε συνεπείς στην οργάνωση και στην προβολή των αιτημάτων μας είχε ως συνέπεια να μην έχουμε την επικοινωνία που θα επιθυμούσαμε σε ένα πλαίσιο επισκέψεων στους χώρους εργασίας των συναδέλφων μας, γεγονός που αδικεί τις προσπάθειές μας αφού δεν ήταν εφικτό να τις προβάλλουμε κατάλληλα. Προχωρήσαμε όμως στην οργάνωση μιας πρωτοποριακής για τα συνδικαλιστικά δεδομένα ιστοσελίδας στο διαδίκτυο (www. sefeaa.gr), που αποτελεί έγκυρο και άμεσο εργαλείο πληροφόρησης. Εκτός από το πρόγραμμα επισκέψεων που είναι υπό κατάρτιση, οργανώνουμε την έκδοση εφημερίδας που θα καλύπτει μεγάλο μέρος της ενημέρωσης, δίνοντάς μας και την δυνατότητα να προβάλλουμε ευρύτερα τις δραστηριότητές, όπως και τα προβλήματα όλων μας.

8. Είστε αισιόδοξος για την εξέλιξη των θεμάτων σας;

Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος. Στον ένα χρόνο ζωής του ΣΕΦΕΑΑ έχει δρομολογηθεί η ικανοποίηση σειράς θεμάτων, η επίλυση των οποίων πριν από λίγο καιρό φάνταζε ανέφικτη. Θα σας πω μόνο ότι πέρσι τέτοιο καιρό, διατυπώθηκε η επιθυμία για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης. Η απάντησή μου ήταν η εξής: Τι μπορούν να γιορτάσουν 2.500 συμβασιούχοι με ημερομηνία λήξης και ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α? Ελπίζω άμεσα να υπάρχει λόγος να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε την επιθυμία των συναδέλφων μας, έχοντας όμως την άνεση και την βάση που απορρέει από την αλλαγή του υπηρεσιακού μας πλαισίου.

Ετικέτες: Συνεντεύξεις
Επόμενο άρθρο

Αρθρο του προέδρου ΣΕΦΕΑΑ στα “ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ” για τα Τ.Α.Ε.

Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα 5 Ιουνίου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ε.Φ. Σπύρος Θεοδώρου

05/06/2022
36

Tέλεση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ Ειδικών Φρουρών Γ.ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ & Ι.ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ

26/02/2022
973
a6e4d9622a775d7eed800918154a7577

Υπερασπιστική παρέμβαση – διάψευση από το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών περί της αναγνώρισης του επικίνδυνου από την Πολιτεία.

11/02/2022
1.2k
dcb1882b5d2da82c4f1ecb54d9b9de6d

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΦΕΑΑ ΒΑΣΙΛΗ ΝΤΟΥΜΑ

01/02/2022
1.3k
a71eb08b350426b2891f71e7eadd0246

17 χρόνια από τη δολοφονία του Ειδικού Φρουρού Χ. Αμανατίδη

31/12/2021
250
kales_giortes

Καλές γιορτές από το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. – 2022

23/12/2021
116
Επόμενο άρθρο

Αρθρο του προέδρου ΣΕΦΕΑΑ στα "ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ" για τα Τ.Α.Ε.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να συμμετάσχετε στη συζήτηση
No Result
View All Result

Ακολουθήστε μας στα social

Εγγραφείτε στο newsletter

ΕΓΓΡΑΦΗ

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκλογικό Συνέδριο Π.Ο.Α.Ε.Φ.
  • Π.Ο.Α.Ε.Φ. ΚΑΙ Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. στηρίζουμε έμπρακτα το μικρό Πολυχρόνη να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή του.
  • Σαν σήμερα 5 Ιουνίου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ε.Φ. Σπύρος Θεοδώρου

Δημοφιλείς ετικέτες

Downloads Αναδιάρθρωση Ανακοινώσεις Αποδελτίωση Απόψεις Αστυνομικοί Αθλητές Ατύχημα ΔΕΛΤΑ ΔΙ.ΑΣ Δάνεια Δελτία Τύπου Διαμαρτυρίες Διαταγές Δικαστικά Εκδηλώσεις Εορτές Επιθέσεις Επικαιρότητα Επισκέψεις Επιτυχίες Θάνατοι Καταγγελίες Μέλη Μελέτες Μεταθέσεις Μετανάστευση Μονιμοποίηση Μόνιμα άρθρα Νομοσχέδια Νόμοι_ΠΔ Ο.Π.Κ.Ε Οικονομικά Πορείες Προσλήψεις Προσωπικό Συγκεντρώσεις Συναντήσεις Συνδικαλιστικά Συνεντεύξεις Τ.Α.Ε Κρήτης Ταμεία Υ.Φ.Α Υγεία Υπηρεσιακά Υπομνήματα
Δείτε όλες τις ετικέτες εδώ
Μάιος

Ιούνιος 2022

Ιούλιος
ΔΕ
ΤΡ
ΤΕ
ΠΕ
ΠΑ
ΣΑ
ΚΥ
30
31
1
2
3
4
5
Events for 1 Ιούνιος
No Events
Events for 2 Ιούνιος
No Events
Events for 3 Ιούνιος
No Events
Events for 4 Ιούνιος
No Events
Events for 5 Ιούνιος
No Events
6
7
8
9
10
11
12
Events for 6 Ιούνιος
No Events
Events for 7 Ιούνιος
No Events
Events for 8 Ιούνιος
No Events
Events for 9 Ιούνιος
No Events
Events for 10 Ιούνιος
No Events
Events for 11 Ιούνιος
No Events
Events for 12 Ιούνιος
No Events
13
14
15
16
17
18
19
Events for 13 Ιούνιος
No Events
Events for 14 Ιούνιος
No Events
Events for 15 Ιούνιος
No Events
Events for 16 Ιούνιος
No Events
Events for 17 Ιούνιος
No Events
Events for 18 Ιούνιος
No Events
Events for 19 Ιούνιος
No Events
20
21
22
23
24
25
26
Events for 20 Ιούνιος
No Events
Events for 21 Ιούνιος
No Events
Events for 22 Ιούνιος
No Events
Events for 23 Ιούνιος
No Events
Events for 24 Ιούνιος
No Events
Events for 25 Ιούνιος
No Events
Events for 26 Ιούνιος
No Events
27
28
29
30
1
2
3
Events for 27 Ιούνιος
No Events
Events for 28 Ιούνιος
No Events
Events for 29 Ιούνιος
No Events
Events for 30 Ιούνιος
No Events
Facebook Youtube RSS

logo-footer

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. ιδρύθηκε το 2001, με αποστολή του να προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του Ε.Φ. Με παρεμβάσεις του στους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες αγωνίζεται να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας τους, ενώ συντονίζει και βοηθά τα Σωματεία άλλων πόλεων.

Πληροφορίες

  • Επικοινωνία
  • Συχνές Ερωτήσεις
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Οροι χρήσης δικτυακού τόπου
  • Εγγραφή νέου μέλους Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

Εγγραφείτε στο newsletter

και ενημερωθείτε από εύκολα και γρήγορα για τα τελευταία νέα του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α

Εγγραφείτε εδώ

Επικοινωνία

Τοποθεσία

Κηφισίας 84 & Ξηρομέρου 2,

Αμπελόκηποι – Αθήνα,5ος όροφος Αθήνα 11527

email: info@sefeaa.gr

τηλ: 210.7790222 | 210.7797051

fax. 211.7701025

Copyright © 2021 sefeaa.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Powered by iservices

  • Σύνδεση
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Δημοσιεύσεις
    • Επικαιρότητα
    • Ενδιαφέροντα Άρθρα
    • Απόψεις – Συνεντεύξεις
  • Περιοχή μελών
    • Νόμοι & Π.Δ
    • Διαταγές
    • Μελέτες
    • Downloads
  • Υπηρεσίες
    • Εγγραφή νέου μέλους Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.
    • Συχνές Ερωτήσεις
  • Media
    • Photo Gallery
    • Video Gallery
  • About us
    • Ο Θεσμός – Ιστορία
    • Διοικητικό Συμβούλιο
    • Επικοινωνία

Παρακαλώ συνδεθείτε

στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Σύνδεση

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσουμε

ρυθμίσεις.

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελεί λειτουργίες όπως την αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Απαραίτητα Cookies

Το αυστηρά απαραίτητο cookie πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις cookie.

Εάν απενεργοποιήσετε αυτό το cookie, δεν θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ξανά τα cookie.